-
Nowe wspólnoty kulinarne. Zwrot gastronomiczny w hiszpańskim Kraju Basków
Autorka: Magdalena Barbaruk -
Rytuał — modernizacja i globalny rynek. Przypadek tejjam
Autorka: Aleksandra Bednarska -
Kwestia gustu
Autor: Piotr Jakub Fereński -
Gotowanie jako strategia artystyczna
Autorka: Karolina Golinowska -
O sztuce (po)wolnego jedzenia w erze globalizacji — komentarz socjologa
Autorka: Justyna Gołębiowska -
Transnational Issues in the Literary Explorations of the Dominican History: Junot Díaz, Julia Alvarez and Mario Vargas Llosa
Autorka: Agnieszka Gondor-Wiercioch -
Religijni i niepoczytalni? Terroryzm muzułmański w świetle badań psychologicznych
Autorka: Katarzyna Górak-Sosnowska -
Internacjonalizm w kuchni PRL-u
Autorka: Justyna Harbanowicz -
Smak autentyczności
Autorka: Dorota Koczanowicz -
Wartości konsumpcji
Autor: Leszek Kopciuch -
Perspektywy humanistyki morskiej. Rekonesans
Autorka: Ewa Łukaszyk -
Wrocławski internetowy przewodnik po kuchniach świata
Autor: Adam Nobis -
Slow food, smalec babuni i co dalej…?
Autorka: Małgorzata Staszczak-Ciałowicz -
Wymiary globalizacji — internacjonalizacja szkolnictwa wyższego w perspektywie teoretycznej stosunków międzynarodowych
Autorka: Anna Umińska-Woroniecka -
Uczta starożytna jako pokaz pozycji społecznej
Autor: Mateusz Żmudziński -
Komentarz do tekstu Joanny Hańderek — „Miasta zrównoważonego rozwoju — miasta w globalnym świecie”
Autor: Cezary Ołowski -
[Recenzja] Globalne podmioty. Recenzja książki Joanny Szalachy-Jarmużek Instrumentarium globalnego panowania. O podmiotowych aspektach globalizacji
Autor: Daniel Wicenty